Pavel Křemen (Czech Republic)

In his films, Czech documentarian Pavel Křemen (1965) creates portraits of important personalities and explores his country’s totalitarian past. These include a documentary about the first post-1989 director of Czech Television, Pravda Fairaizlova (2005), and the television film The Unknown Well-Known Miloš Kopecký (1999). His other television work includes collaboration on the series 13. komnata.

Filmography

  • Anticharta, mechanismus loajality
    2017
  • Josef Zeman - Boj za pravdu
    2017
  • Milda
    2017
  • Hotel Praha story
    2015
  • LSD made in ČSSR
    2015
  • Soukromý život Miloše Kopeckého
    2013
  • Hodné pohádky nemám rád
    2012
  • Královna filmu
    2012
  • Neobyčejné životy: Jiří Menzel
    2012
  • Perličky Jiřího Menzela
    2012
  • Nikomu jsem neublížil
    2011
  • Kauza profesorky Vackové
    2010
  • Čechoslovák, režisér Julius Matula
    2010
  • Říkat se může cokoliv
    2010
  • Umět pojmenovat zlo
    2010
  • Čekárna na dospělost
    2009
  • Nespravedlivé soudní procesy
    2009
  • Proces s Plastic People
    2009
  • Spravedlnost pro Marii Švejdovou
    2009
  • Zapomenutá hvězda
    2007
  • 13. komnata (documentary TV series)
    2005 -
  • Šimek šoumen
    2005
  • Hrdelní zločiny: Zabijáci
    2001
  • Osudové okamžiky
    2001
  • To byl Jiří Sovák
    2001
  • Příběhy slavných (documentary TV series)
    1999 - 2013
  • Nevyjasněná úmrtí: Smrt dobrodruha
    1998

DAFilms.com is powered by Doc Alliance, a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.

Doc Alliance Members