Oldřich Lipský (Czech Republic)

Oldřich Lipský was a popular and influential Czech film director, brother of an actor Lubomír Lipský.

Filmography

  • Slepice a kostelník / The Hen and the Sexton
    1950
  • Cirkus bude!
    1954
  • Vzorný kinematograf Haška Jaroslava / Jaroslav Hasek's Exemplary Cinematograph
    1955
  • Hvězda jede na jih
    1958
  • Cirkus jede
    1960
  • Muž z prvního století / Man in Outer Space
    1961
  • Limonádový Joe aneb Koňská opera / Lemonade Joe
    1964
  • Happy end
    1967
  • Zabil jsem Einsteina, pánové! / I Killed Einstein, Gentlemen
    1969
  • Čtyři vraždy stačí, drahoušku! / Four Murders Are Enough, Darling
    1970
  • Slaměný klobouk / Straw Hat
    1971
  • Šest medvědů s Cibulkou
    1972
  • Tři chlapi na cestách
    1973
  • Jáchyme, hoď ho do stroje!
    1974
  • Cirkus v cirkuse / Circus in the Circus
    1975
  • Marečku, podejte mi pero! / Marecek, Pass Me the Pen!
    1976
  • Ať žijí duchové! / Long Live Ghosts!
    1976
  • Adéla ještě nevečeřela / Adela Has Not Had Supper Yet
    1977
  • Ale doktore!
    1980
  • Tajemství hradu v Karpatech / The Mysterious Castle in the Carpathians
    1981
  • Srdečný pozdrav ze zeměkoule
    1982
  • Tři veteráni / The Three Veterans
    1983
  • Velká filmová loupež
    1986

DAFilms.com is powered by Doc Alliance, a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.

Doc Alliance Members