Tomáš Škrdlant (Czech Republic)

Tomáš Škrdlant is a Czech documentary film director. Despite the fact that he finished his film studies in the sixties, he was not allowed by communist regime to make his own movies until 1989 and the fall of the Iron Curtain.

Filmography

  • Stromy v nás
    17´, Czechoslovakia, 1989
  • Sport a politika
    Czechoslovakia, 1990
  • Orwellův rok aneb vzpomínky na neuskutečněnou budoucnost
    Czechoslovakia, 1991
  • Jádro věci
    Czechoslovakia, 1992
  • Otázky před potopou
    Czechoslovakia, 1992
  • Zrcadlové bludiště duše
    Czechoslovakia, 1992
  • Bitevní pole spásy
    Czechoslovakia, 1992
  • Temelínské pochybnosti
    CZ, 1993
  • Co nám chybí ke štěstí?
    CZ, 1993
  • As if from another world
    UK, 1994
  • Vlasatý stát uprostřed holohlavé republiky
    CZ, 1994
  • Co přináší řeka
    CZ, 1995
  • Homo Economicus
    CZ, 1995
  • Člověk člověku
    CZ, 1995
  • Vzpomínky na seriál
    CZ, 1995
  • Ante Finem
    CZ, 1996
  • Maminky a miminka
    CZ, 1996
  • Oběti přežití
    CZ, 1997
  • Genius Loci
    CZ, 1998
  • Odmítaní a přijetí
    CZ, 2000
  • Ekohistorie
    CZ, 2000
  • Mnoho hlasů
    CZ, 2001
  • Hledání moudrosti ve stáří
    57´, CZ, 2002
  • Právo žebrat?
    27´, CZ, 2003
  • Myšlení vody
    28´, CZ, 2003
  • Když musíš, tak musíš (10x27´, CZ, 2003) - segments director
  • Nemusíte to nazývat náboženstvím...
    28´, CZ, 2005
  • Život na dluh
    27´, CZ, 2006
  • Milujte své nepřátele
    76´, CZ, 2006
  • Hledání dobré smrti
    56´, CZ, 2006
  • Hledání ekologického myšlení
    75´, CZ, 2006
  • Co jsme my, budete i vy...
    28´, CZ, 2007
  • Životy dětí
    28´, CZ, 2007
  • Nezapomínání
    43´, CZ, 2008
  • Nevítaní
    95´, CZ, 2009
  • Lokální a globální: O smyslu blízkosti
    49', CZ, 2010
  • Přibližování
    62', CZ, 2011
  • I am Like a Tiger
    42', CZ, 2011

Doc Alliance Members

Doc Alliance is a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.