Tomáš Škrdlant (Czech Republic)

Tomáš Škrdlant is a Czech documentary film director. Despite the fact that he finished his film studies in the sixties, he was not allowed by communist regime to make his own movies until 1989 and the fall of the Iron Curtain.

Filmography

  • As if from another world
    UK, 1994
  • Jádro věci
    Czechoslovakia, 1992
  • Otázky před potopou
    Czechoslovakia, 1992
  • Zrcadlové bludiště duše
    Czechoslovakia, 1992
  • Bitevní pole spásy
    Czechoslovakia, 1992
  • Orwellův rok aneb vzpomínky na neuskutečněnou budoucnost
    Czechoslovakia, 1991
  • Sport a politika
    Czechoslovakia, 1990
  • Mnoho hlasů
    CZ, 2001
  • Odmítaní a přijetí
    CZ, 2000
  • Ekohistorie
    CZ, 2000
  • Genius Loci
    CZ, 1998
  • Oběti přežití
    CZ, 1997
  • Ante Finem
    CZ, 1996
  • Maminky a miminka
    CZ, 1996
  • Vzpomínky na seriál
    CZ, 1995
  • Člověk člověku
    CZ, 1995
  • Homo Economicus
    CZ, 1995
  • Co přináší řeka
    CZ, 1995
  • Vlasatý stát uprostřed holohlavé republiky
    CZ, 1994
  • Co nám chybí ke štěstí?
    CZ, 1993
  • Temelínské pochybnosti
    CZ, 1993
  • Nevítaní
    95´, CZ, 2009
  • Milujte své nepřátele
    76´, CZ, 2006
  • Hledání ekologického myšlení
    75´, CZ, 2006
  • Přibližování
    62', CZ, 2011
  • Hledání moudrosti ve stáří
    57´, CZ, 2002
  • Hledání dobré smrti
    56´, CZ, 2006
  • Lokální a globální: O smyslu blízkosti
    49', CZ, 2010
  • Nezapomínání
    43´, CZ, 2008
  • I am Like a Tiger
    42', CZ, 2011
  • Co jsme my, budete i vy...
    28´, CZ, 2007
  • Životy dětí
    28´, CZ, 2007
  • Nemusíte to nazývat náboženstvím...
    28´, CZ, 2005
  • Myšlení vody
    28´, CZ, 2003
  • Život na dluh
    27´, CZ, 2006
  • Právo žebrat?
    27´, CZ, 2003
  • Stromy v nás
    17´, Czechoslovakia, 1989
  • Když musíš, tak musíš (10x27´, CZ, 2003) - segments director

DAFilms.com is powered by Doc Alliance, a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.

Doc Alliance Members

Join to get regular updates on our film program:

By sending the registration for the Newsletter, I consent to receiving commercial communications through electronic means and to related personal data processing required for the purposes of sending the Newsletter of Doc-Air, z.s. I confirm having read the Principles of Personal Data Processing, understanding the text and consenting to the same, while I acknowledge the rights specified herein, including, without limitation, the right to submit objections against direct marketing techniques.

Poslat svému Junioru

Zavřít