Robert Sedláček (Czech Republic)

Robert Sedláček studied at the Department of Documentary Film at the Academy of Performing Arts in Prague (FAMU). He made dozens of documentary films. In his work, he made perfect use of his previous experience as television reporter as well as of his ability of field work. In his work he also dealt with the modern history of the Czech state. His feature debut Rules of Lies / Pravidla lži (2006) was awarded, among others, the Czech Critics Award and the Czech Lion Award 2006 for the best script. His film Road Movie won the Czech Critics Award.

Filmography

  • Skinheads
    1997
  • České porno
    1997
  • Moravská apokalypsa
    1997
  • Východ / The East
    1998
  • Sibiř na konci tisíciletí
    1998
  • Tenkrát
    1999
  • František Čuba: slušovický zázrak
    1999
  • Tenkrát 2: Šance pro Slovensko
    2000
  • Obyčejný svět
    2000
  • Sláva vítězům, čest odepsaným
    2000
  • Bělorusko ve Stalinově stínu
    2001
  • Sága Romů 1950 – 2000
    2001
  • Tenkrát 3: Husákovo ticho
    2002
  • Děti okamžiku
    2003
  • Dlouhá kocovina
    2003
  • Lesk a bída země české
    2003
  • Václav Bělohradský: nikdo neposlouchá
    2005
  • Cesta k moci
    2006
  • Pravidla lži / The Rules of Lies
    2006
  • Miloš Zeman: nekrolog politika a oslava Vysočiny
    2007
  • V hlavní roli Gustáv Husák
    2008
  • Muži v říji / Men in the Rut
    2009
  • Ministr / The Secretary
    2010
  • Největší z Čechů / The Greatest Czechs
    2010
  • Rodina je základ státu / Road Movie
    2011
  • Dědictví aneb Kurva se neříká
    2014
  • České století
    2013 - 2014
  • Život a doba soudce A. K.
    2014
  • Pálava
    2016
  • Bohéma
    2017
  • Jan Palach
    2018

DAFilms.com is powered by Doc Alliance, a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.

Doc Alliance Members