Jan Kříženecký (Czech Republic)

Jan Kříženecký was the pioneer of the Czech cinematography, photographer and architect. Thanks to his passion for cinema, beside others, Czechoslovakia became the 6th country in the world that began its own film production.

Filmography

  • Dostaveníčko ve mlýnici
    1898
  • Smích a pláč
    1898
  • Výstavní párkař a lepič plakátů
    1898
  • Nejlepší číslo
    1907
  • *Documentary*
  • Purkyňovo náměstí na Královských Vinohradech
    1898
  • Polední výstřel z děla na baště sv. Tomáše
    1898
  • Svatojanská pouť v českoslovanské vesnici
    1898
  • Alarm staroměstských hasičů
    1898
  • Výjezd parní stříkačky k ohni
    1898
  • Útok pražského dělostřelectva
    1898
  • Poklepy na základní kámen pro pomník Františka Palackého
    1898
  • Rychlovlak v Podbabí
    1898
  • Defilování vojska o Božím těle na Královských Vinohradech
    1898
  • Přenesení kolébky Františka Palackého z Hodslavic na výstaviště
    1898
  • Hanácké banderium
    1898
  • Průvod královniček
    1898
  • Cyklisté
    1898
  • Cvičení s kuželi Sokola malostranského
    1898
  • Voltýžování jízdního odboru Sokola pražského
    1898
  • Výjev z lázní žofínských
    1898
  • IV. všesokolský slet
    1901
  • Návštěva Františka Josefa I. v Praze
    1901
  • V. všesokolský slet
    1907
  • Zahájení výstavy
    1908
  • Slavnostní a všední výjevy z výstaviště
    1908
  • Slavnostní otevření Čechova mostu
    1908
  • Jízda tramvají ze Staroměstského náměstí po novém mostě
    1908
  • Jubilejní hold městských sborů pražských
    1908
  • První den jarních dostihů pražských
    1908
  • Květinové korzo
    1908
  • Polní mše na Staroměstském náměstí
    1908
  • Sokolský slet v Prostějově
    1908

Doc Alliance Members

Doc Alliance is a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.