Richard Dindo (Switzerland)

Born in 1944 in Zurich, Switzerland. Lives and works in Zurich and Paris.

Filmography

  • As director:
  • 2013 Vivaldi in Venedig
  • 2010 Gauguin à Tahiti et aux Marquises
  • 2009 The Marsdreamers
  • 2007 La maternité des HUG
  • 2006 Wer war Kafka?
  • 2005 Trois jeunes femmes
    entre la vie et la mort
  • 2003 Aragon: le roman de Matisse
  • 2003 Ni olvido ni perdón
  • 2002 La maladie de la mémoire
  • 2002 Verhör und Tod in Winterthur
  • 1999 Genet à Chatila
  • 1999 HUG – Les hôpitaux universitaires de Genève
  • 1997 Grüningers Fall
  • 1996 Une Saison au Paradis
  • 1994 Ernesto «Che» Guevara: le Journal de Bolivie
  • 1992 Charlotte, vie ou théatre?
  • 1991 Arthur Rimbaud, une biographie
  • 1987 Dani, Michi, Renato & Max
  • 1985 El suizo - un amour en Espagne
  • 1983 Max Haufler - Der Stumme
  • 1981 Max Frisch-Journal I-III
  • 1978 Clément Moreau, Grafiker
  • 1978 Hans Staub - Fotoreporter
  • 1977 Raimon - Lieder gegen die Angst
  • 1976 Die Erschiessung des Landesverräters Ernst S.
  • 1973 Schweizer im Spanischen Bürgerkrieg
  • 1972 Naive Maler in der Ostschweiz

Doc Alliance Members

Doc Alliance is a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.